Прес-конференција на премиерот Димитар Ковачевски и директорот на АД ЕСМ Васко Ковачевски

На 06.04.2023 година (четврток) во Медија центарот на Владата, со почеток во 13:30 часот, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски и генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски, ќе одржат прес-конференција за годишниот извештај на АД ЕСМ за 2022 година.

На прес-конференцијата ќе присуствува и министерот за економија, Крешник Бектеши.

Календар Влада: 
Четврток, Април 6, 2023 - 13:30 to 14:30