Промоција на АДА, првиот дигитален асистент базиран на вештачка интелигенција во јавен сектор

На 10.04.2023 година (понеделник) во 11:00 часот, Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски ќе присуствува и ќе се обрати на настан по повод промоцијата на АДА - првиот дигитален асистент базиран на вештачка интелигенција во јавен сектор.

На промоцијата ќе се обратат Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, Заменик-претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, Фатмир Битиќи и Директорот на Фондот за иновации и техонолоши развој, Фестим Халили.

Календар Влада: 
Понеделник, Април 10, 2023 - 11:00 to 12:00