Поставување на камен темелник на проектот Коридор 10-д

Денеска 12.05.2023 година (петок) во 12:00 часот ќе започне настанот поставување на камен темелник на проектот Коридор 10-д.

На настанот ќе се обратат Димитар Ковачевски претседател на Владата на Република Северна Македонија, Артан Груби, прв заменик на Претседателот на Владата и министер за политички систем и односи меѓу заедниците, Благој Бочварски, министер за транспорт и врски, Ејуп Рустеми, директор на Јавно претпријатие за државни патишта, Ерик Мајер, вршител на должност на амбасадата на САД во Република Северна Македонија, Хасан Мехмет Секизќок, амбасадор на Република Турција во Република Северна Македонија, Џастин Сиберел, претседател на „Бехтел и Енка“ за Европа, Африка и Блискиот Исток.

Линк за следење на настанот на македонски јазик
Линк за следење на настанот на албански јазик

Календар Влада: 
Петок, Мај 12, 2023 - 12:00 to 13:00