Посета на премиерот Џафери на Општина Липково / Vizitë e Kryeministrit Xhaferi në Komunën e Likovës

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Талат Џафери, на 15.02.2024 година (четврток), ќе ја посети Општина Липково.

Премиерот Џафери во 10:00 часот ќе присуствува и ќе се обрати на настан по повод увид во новата градинка во Матејче а ќе го посети и Домот на културата.

Локација

Потоа, во 10:30 часот премиерот Џафери ќе присуствува на настан по повод увид на реконструираниот локален пат во селото Липково, Општина Липково.

Локација

Во 11:00 часот, премиерот Џафери ќе го посети Основното училиште „Рилиндја“ во село Лојане, Општина Липково, каде што наскоро ќе започне изградбата на спортска сала.

Локација


 

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, më 15.02.2024, ditën e enjte, do e vizitojë Komunën e Likovës.

Kryeministri Xhaferi në ora 10:00, do të marrë pjesë dhe do të drejtohet në evenimentin me rastin e inspektimit të kopshtit të ri në fshatin Mateç a do e vizitojë edhe Pallatin e Kulturës.

Lokacioni

Më pas, në ora 10:30, Kryeministri Xhaferi do të marrë pjesë në evenimentin me rastin e inspektimit të rrugës së ri-konstruktuar lokale në fshatin Likovë, Komuna e Likovës.

Lokacioni

Në ora 11:00, Kryeministri Xhaferi do e vizitojë Shkollën Fillore “Rilindja” në fshatin Llojan, Komuna e Likovës, ku së shpejti do të fillojë ndërtimi i një salle sportive.

Lokacioni

Календар Влада: 
Четврток, Февруари 15, 2024 - 10:00 to 12:00