Премиерот Ковачевски во посета на компанијата „Витаминка“ во Прилеп

На 21 март 2022 година (понеделник) во 10:30 часот, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски заедно со министерот за економија, Крешник Бектеши ќе ја посетат „Витаминка“, една од најголемите компании во прехранбената индустрија.

Заедно со раководството на „Витаминка“, премиерот Ковачевски и министерот Бектеши ќе направат обиколка на производните капацитети, по што ќе следат изјави за медиумите пред управната зграда на компанија.

Календар Влада: 
Понеделник, Март 21, 2022 - 10:30 to 11:30