Премиерот Ковачевски предводи делегација во работна посета на Софија, Бугарија

Денеска, 5 септември 2022 година (понеделник) премиерот Димитар Ковачевски, заедно со министрите за надворешни работи Бујар Османи и за економија Крешник Бектеши, со директорот на ЕСМ Васко Ковачевски како и со претставници од ресорите економија и енергетика, е во работна посета на Бугарија, со цел справување со последиците од светската енергетска криза.
 

Календар Влада: 
Понеделник, Септември 5, 2022 - 14:45 to 15:45