Премиерот Ковачевски во посета на Општата градска болница во Гостивар и Центарот за младински активизам во Тетово

Денеска, 15.10.2022 година (сабота) претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски ќе биде во работна посета на Гостивар и Тетово.

Со почеток во 11:00 часот, премиерот Ковачевски, заедно со министерот за здравство Беким Сали и генералниот директор на ТАВ Метин Батак ќе ја посетат болницата во Гостивар.

По завршувањето на посетата на болницата, предвидена е изјава за медиуми на премиерот Ковачевски.

Со почеток пак во 14:00 часот, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски ќе присуствува и ќе се обрати на отворањето на Центарот за младински активизам во Тетово на ул. „Илинденска“, наспроти „Макпетрол“.

Календар Влада: 
Сабота, Октомври 15, 2022 - 00:00 to 23:45