Премиерот Ковачевски ќе се обрати по повод јубилеј 40 години РЕК Битола, теренски активности на Плетвар и во Кавадарци

Утре, 5 ноември 2022 година (сабота) со почеток во 12:00 часот претседателот на Владата Димитар Ковачевски ќе се обрати на Свеченоста по повод јубилејот 40 години РЕК Битола која ќе се одржи во Народен театар во Битола.

На настанот свои обраќања ќе имаат и министерот за економија Крешник Бектеши, генералниот директор на АД ЕСМ Васко Ковачевски и директорот на РЕК Битола Пеце Матевски.

Потоа, во 14:00 часот премиерот Ковачевски придружен од министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и директорот на ЈП Државни патишта Ејуп Рустеми, ќе направи увид на градежни работи за рехабилитација на делницата Фариш – Прилеп, после превојот Плетвар.

Теренската агенда на премиерот продолжува во Кавадарци, каде со почеток во 15:30 часот ќе ја посети млекарата „Млечен пат“, а во 16:20 часот ќе ја посети семејната винарија Јаковлевски.

Календар Влада: 
Сабота, Ноември 5, 2022 - 00:00 to 23:45