Произведени 20.956 MWh електрична енергија, домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени со електрична енергија од капацитетите на ЕСМ

АД ЕСМ на 06.02.2023 година произведe 20.956 MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 13.621 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 7.335 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 06.02.2023 година.