Министерот Роберт Поповски поднесе анкетен лист на 28 јуни, ВМРО-ДПМНЕ шири лажни вести

Лажна е информацијата изнесена на денешната прес конференција на ВМРО-ДПМНЕ, во врска со анкетниот лист на министерот Роберт Поповски, задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност.

Во интерес на вистината и отчетноста, ја информираме јавноста дека министерот Поповски достави анкетен лист до Државната комисија за спречување корупција и до Управата за јавни приходи на 28 јуни 2017 година, а за тоа приложуваме писмен доказ од приемот на документот во архива.

Транспаретноста и отчетноста се едни од основите приоритети на Владата на Република Македонија, навиките на претходната влада се минато коe нема да се повтори.