165-та седница на Владата на Република Северна Македонија во Тетово

Агенда на министерски теренски активности во рамки на одржување на Владината седница во Тетово на 12 ноември 2019 година 

 

11:30 часот

Активност: Увид во реконструкцијата на транзитот низ Тетово, регионалниот пат Тетово – Јажинце

 

Увидот ќе го направат:

Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески
Министерот за економија, Крешник Бектеши
Директорот на ЈПДП, Зоран Китанов
Директорот на ЈП Македонија пат, Беким Мемеди

Локација: Булевар Видео Смилевски Бато, делница маркет Веро - Спортски центар

12:30 часот

Активност: Посета на компанијата Федер Бау 

 

Увидот ќе го направи:

Министерот за економија, Крешник Бектеши

Локација: Индустриска зона Тетово, спроти Авто Штил (десно пред „Палма Мол“)

13:00 часот

Активност: Увид во градежни работи на системот за наводнување Равен – Речица

 

Увидот ќе го направи:

Државниот секретар на Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство, Нефрус Челику

Локација: кај селото Топлица, пред наплатната рампа кај Гостивар, на патот кој води за о. Врапчиште

13:30 часот

Активност: Посета на клиничкиот центар Тетово

 

Посетата ќе ја направи:

Министерот за здравство, Венко Филипче

Локација: Клинички центар, Тетово

17:00 часот

Активност: Посета на пекара „Ремини“

 

Посетата ќе ја направи:

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска
Директорката на агенцијата за вработување, Билјана Јовановска

Локација: ул. Маршал Тито, бб Зелен /Пазар-лок.43

Календар Влада: 
E martë, Nëntor 12, 2019 - 00:00 to 23:45