Владина делегација оддаде почит пред споменикот на Гоце Делчев

Делегација на Владата на Република Северна Македонија предводена од заменик министерот за финансии Филип Николоски заедно со Роберт Алаѓозовски, Национален координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка и Едмонд Адеми, советник на Премиерот за надворешни работи денеска со положување на свежо цвеќе оддадоа почит на великанот Гоце Делчев пред неговиот споменик во градскиот парк во Скопје.