Произведени 18.854 MWh електрична енергија, домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени со електрична енергија од капацитетите на ЕСМ

АД ЕСМ на 04.02.2023 година произведe 18.854 MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 13.355 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.499 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 04.02.2023 година.