Delegacion qeveritar vendosi lule në kujtim të pjesëtarëve të rënë të Armatës afër vatheve të Lubotenit

Delegacion i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut i udhëhequr nga ministrja e Mbrojtjes, Sllavjanka Petrovska, e shoqëruar nga këshilltari i Mbrojtjes së Kryetari të Qeverisë, Dragan Vasilevski, sot, në Kazermën “Ilinden” dhe në fshatin Lubanca vendosën lule në monumentet e vendosura për nderin e tetë pjesëtarëve të përbërjes të rezervës së Armatës të cilët vdiqën afër vatheve të Lubotenit, kur në vitin 2001 gjatë konfliktit të armatosur, një kamion ushtarak shkeli në dy mina anti-tank.

Në emër të Qeverisë, këshilltari Vasilevski shprehu respekt dhe vendosi lule edhe në Gjorçe Petrov dhe në fshatin Vollkovë, në shenjë të kujtimit të mbrojtësve të rënë, Tome Badarevski, Goce Çankulovski, Branko Janev, Tomislav Nastevski, Marjanco Boskovski, Ivica Zlatevski, Tome Dimoski dhe Rade Jankovski.

Sot kur po shënohet 21-vjetori i vdekjes së tyre, u vendosën kurora me lule dhe u nderuan disa delegacione të larta, mes tyre pjesëtarë të Armatës dhe policisë, përfaqësues të mbrojtësve, të afërt dhe pjesëtarë të familjeve.