Во изминатото деноноќие произведени се 14.863 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 22.03.2023 година произведe 14.863 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 10.250 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.613 MWh.