Во изминатото деноноќие произведени се 14.090 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 27.03.2023 година произведe 14.090 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 8.772 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.318 MWh.