Takim i Kryeministrit Spasovski dhe ambasadores amerikane Brns: Mbështetje e fortë për angazhimin e Kryeministrit Oliver Spasovski dhe Qeverisë për proceset e reformës në vend, mbi stabilitetin dhe sigurinë, si dhe integrimin në BE dhe NATO

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Oliver Spasovski, u takua me ambasadoren e SHBA-ve në vend, Kejt Brns.  Në takim  është shprehur mbështetja e fortë për përkushtimin e Kryeministrit Spasovski dhe të Qeverisë që të vazhdoj në mënyrë aktive me proceset e reformave të nisura në shtet.

 

Është konstatuar se periudha e qeverisë kalimtare brenda disa muajve të ardhshëm kërkon angazhim dhe vendosmëri nga të gjitha palët për të arritur qëllimet kryesore që janë arritur – Republika e Maqedonisë së Veriut të konfirmohet si shteti anëtar i 30 aktiv i NATO-s dhe një demokraci elastike në zhvillim e sipër rrugës për në Bashkimin Evropian.

 

Është vlerësuar se vendi ynë po hyn në zgjedhjet e ardhshme parlamentare me një stabilitet institucional shumë më të mirë dhe se është e rëndësishme të ruhet një pozicion i tillë.

 

“Përparësia kryesore e Qeverisë janë disa segmente po aq të rëndësishëm për të cilët ne jemi të përqendruar në mënyrë të vendosur: ndjekja e interesave nacionale siç janë integrimi në NATO dhe BE dhe të gjitha projektet e iniciuara nga qytetarët në të gjitha fushat, kryerja e zgjedhjeve të drejta dhe demokratike me përgjegjësia e përbashkët e të gjitha subjekteve politike, duke vazhduar ndërtimin e një shoqërie për të gjithë me respekt midis të gjitha bashkësive etnike, duke vazhduar angazhimin e vendit tonë për të kontribuar në stabilitetin dhe bashkëpunimin në rajon”, tha Kryeministri Spasovski.

 

 

 

Në këtë drejtim, pritet që të gjithë në Qeveri, institucione, të gjitha subjektet politike të jenë në nivelin e detyrave, me qëllim të stabilitetit dhe sigurisë së mëtutjeshme dhe realizimit të qëllimeve strategjike për të ardhmen e mirë të shtetit dhe qytetarëve.