Kryeministri Spasovski me ambasadoren malazeze dhe Shoqatën e Malazezëve: Me mikun Mali i Zi ecim në rrugën si aleatë në NATO dhe anëtare të ardhshme të BE-së

Kryeministri i Qeverisë së Republikës së  Maqedonisë së Veriut Oliver Spasovski, i shoqëruar nga zëvendësministri për Sistem Politik dhe Marrëdhënie mes Bashkësive Nexhad Mehmedoviq, sot u takua me përfaqësues të Shoqatës së malazezëve në vendin tonë, të kryesuar nga kryetari Boris Popivoda, si dhe ambasadoren e Malit të Zi Marija Petroviq.

Kryeministri Spasovski përfaqësuesve të Malit të Zi ua uroi Ditën e shtetësisë, 13 Korrikun, me dëshirën për vazhdimin e marrëdhënieve fqinjësore, si dhe vazhdimin dhe përforcimin e bashkëpunimit bilateral dhe ekonomik.

Kryeministri  Spasovski e vlerësoi si pozitiv angazhimin dhe bashkëpunimin e Shoqatës së malazezëve në drejtim të avancimit të marrëdhënieve mes Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi, dhe dërgoi urime deri te ambasadorja Petroviq, për punën e saj të suksesshme dhe kontributin e veçantë në përmirësimin e bashkëpunimit bilateral në të gjitha sferat me interes të përbashkët.

"Mali i Zi është një nga partnerët më të afërt, miqësorë dhe më vëllazëror i Maqedonisë Veriore dhe do të mbetet i tillë. Faleminderit për mbështetjen tuaj në rrugën tonë, të cilën ecim së bashku, rrugën për të arritur integrimin tonë Euro-Atlantik, si anëtare të NATO-s dhe anëtare të ardhshme të Bashkimit Evropian", tha Kryeministri Spasovski.

Në takim u diskutua edhe për masat e nevojshme që duhen ndërmarrë për të trajtuar me sukses krizën e koronës dhe theksoi se zgjedhjet më 15 korrik javën e ardhshme do të jenë të suksesshme, të zbatuara në mënyrë demokratike, siç i takon një anëtari të NATO-s dhe një vendi evropian. demokracia, e cila ka ndërmarrë hapin e fundit drejt anëtarësimit të plotë në BE.

Kryetari Popivoda, në emër të Shoqatës së malazezëve në vendin tonë, kryeministrit Spasovski i uroi dhuratë duke e përshëndetur kontributin për krijimin e kushteve për pjesëmarrje në Bashkësinë e konceptit qytetar të shtetit, në të cilin edhe ata si bashkësi përzemërsisht marrin pjesë dhe e mbështesin