Paga e Kryetarit dhe Ministrave në Qeveri

Si pjesë e përpjekjeve të Qeverisë për transparencë më të madhe digjitale, në këtë faqe mund të kontrolloni lartësinë e pagave të Kryetarit të Qeverisë, Zëvendëskryetarëve të Qeverisë dhe Ministrave në Qeveri.

Shuma e pagave të ministrave është e dhënë  publike. Në këtë drejtim, në vazhdim është shuma e  pagës  neto të paguar për muajin dhjetor të vitit 2020:

Emri dhe Mbiemri   Funksioni

Paga neto (denarë)

Punë e kaluar (denarë) Gjithsej neto (denarë) Përvojë pune (vite)
Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut
Zoran Zaev Kryetar i Qeverisë 78.840,00 8.973,00 87.813,00 22
Zëvendëskryetar i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut
Artan Grubi Zëvendëskryeministër i parë dhe Ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive 64.970,00 5.132,00 70.102,00 15
Ljupço Nikollovski Zëvendëskryeministër për Luftën kundër Korrupsionit, për Zhvillim të Qëndrueshëm dhe Burime Njerëzore 64.970,00 3.209,00 68.179,00 9
Fatmir Bytyqi Zëvendëskryeministër për Çështje Ekonomike 64.970,00 6.415,00 71.385,00 19
Nikolla Dimitrov Zëvendëskryeministër për Çështje Evropiane 64.970,00 6.415,00 71.385,00 19
Ministër në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut
Bujar Osmani Ministër i Punëve të Jashtme 64.970,00 5.132,00 70.102,00 15
Radmilla Shekerinska Ministre e Mbrojtjes 64.970,00 8.019,00 72.989,00 24
Oliver Spasovski Ministër i Punëve të Brendshme 64.970,00
14.879,00
5.264,00 85.113,00* 18
Bojan Mariçiq Ministër i Drejtësisë 64.970,00 3.529,00 68.499,00 10
Fatmir Besimi Ministër i Financave 64.970,00 4.813,00 69.783,00 14
Kreshnik Bekteshi Ministër i Ekonomisë 64.970,00 3.209,00 68.179,00 9
Arjanit Hoxha Ministër i Bujqësië, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave 64.970,00 3.850,00 68.820,00 11
Venko Filipçe Ministër i Shëndetësisë 64.970,00 3.209,00 68.179,00 9
Milla Carovska Ministre e Arsimit dhe Shkencës 64.970,00 2.567,00 67.537,00 7
Jagoda Shahpahska Ministre e Punës dhe Politikës Sociale 64.970,00 9.303,00 74.273,00 28
Goran Milevski Ministër i Vetëqeverisjes Lokale 64.970,00 5.132,00 70.102,00 15
Irena Stefoska Ministre e Kulturës 64.970,00 7.700,00 72.670,00 23
Bllagoj Boçvarski Ministër i Transportit dhe Lidhjeve 64.970,00 3.209,00 68.179,00 9
Naser Nuredini Ministër i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor 64.970,00 642,00 65.612,00 1
Jeton Shaqiri Ministër i Shoqërisë Informatike dhe Administratës 64.970,00 322,00 65.292,00  

*Ministrit të Punëve të Brendshme në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut i është përcaktuar rritje për 20% të pagës së përcaktuar për kryerjen e funksionit. Shtesa e pagës paguhet në përputhje me aktvendimin nr.16-1561 / 2 datë 12.06.2017.