Zaev - Borel: Askush nuk ka vërejtje për reformat e Maqedonisë së Veriut, qytetarët meritojnë një të ardhme evropiane

Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev, si pjesë e agjendës së tij në Samitin e BE -së për Ballkanin Perëndimor në Slloveni, pati një takim dypalësh me zëvendës-kryetarin e Komisionit Evropian dhe Përfaqësuesin e Lartë të BE -së për Punë të Jashtme dhe Siguri Josep Borrell.

Në takimin, ku mori pjesë zëvendës-kryetari  për Çështjet Evropiane Nikola Dimitrov, Kryeministri Zaev shprehu mirënjohjen e tij për Qeverinë e Maqedonisë së Veriut për mbështetjen personale të Nënkryetarit të KE -së për fillimin e negociatave të pranimit për vendin tonë me BE –në.

Kryeministri Zaev theksoi se bllokimi i fillimit operacional të negociatave të pranimit në BE për Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë në të gjithë rajonin vlerësohet si një pengesë serioze dhe një goditje e besimit në BE në tërësi.

Nënkryetari Borrell dhe Kryeministri Zaev së bashku deklaruan se Maqedonia Veriore po i përmbush të gjitha reformat e planifikuara dhe se askush nuk ka kundërshtime në atë fushë, kështu që qytetarët maqedonas e kanë merituar plotësisht perspektivën e tyre evropiane.