Delegacioni qeveritar përulet para përmendores Goce Dellçev me rastin e 23 tetorit – Ditës së Luftës Revolucionare maqedonase

Një delegacion qeveritar i përbërë nga Robert Alagjozovski, Koordinator nacional për interkulturalizmin, një shoqëri, zhvillim kulturor dhe bashkëpunim ndërsektorial dhe Drejtori i Qendrës për Menaxhimin e Krizave, Stojançe Angellov, sot vendosën lule të freskëta në monumentin e Goce Dellçevit në Parkun e Qytetit në Shkup në me rastin e "23 Tetorit - Ditës së Luftës Revolucionare maqedonase".

Republika e Maqedonisë sw  Veriut feston "23 Tetorin - Dita e Luftës Revolucionare Maqedonase", në kujtim të ditës kur u themelua Organizata Revolucionare Maqedonase në 1893, e cila zhvilloi luftën për të arritur idealin shekullor të popullit maqedonas të krijojë shtetin e tij - shtet i lirisë, drejtësisë, barazisë, pavarësisë.