Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut do të dhurojë mjete dhe pajisje ushtarake për Forcat e Armatosura të Ukrainës

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut i bashkohet mbështetjes gjithëpërfshirëse të aleatëve të NATO-s dhe partnerëve të BE-së dhe ka vendosur të dhurojë pajisje dhe furnizime ushtarake për forcat e armatosura zyrtare të Ukrainës.
 
Lloji i pajisjeve  të dhuruara është në përputhje me kërkesat e Ukrainës.