Премиерот Ковачевски во посета на фотонапонска електрана „Осломеј 1-10MW“

На 6 април 2022 година (среда) во 10:30 часот, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски заедно со министерот за економија, Крешник Бектеши и директорот на ЕСМ, Васко Ковачевски ќе го одбележат завршувањето на градба на фотонапонска електрана „Осломеј 1-10MW“ со тест период на целосно монтирана опрема.

Календар Влада: 
E mërkurë, Prill 6, 2022 - 10:30 to 11:30