Прес-конференција на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски

Денеска, 20.04.2022 година (среда) со почеток во 13:30 часот, прес-конференција ќе одржи министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски. 

Темата на денешната прес-конференција е објавување на пет јавни повици од Програмата за рурален развој. Јавен повик за „Рурална жена“, јавен повик за набавка на трактори, јавен повик за набавка на силоси за жито, јавен повик за набавка и опремување на мандри и јавен повик за набавка на опрема за производство на тутун.

Календар Влада: 
E mërkurë, Prill 20, 2022 - 13:30 to 14:30