Премиерот Ковачевски ќе се обрати на настан по повод Денот на македонскиот јазик

На 5 мај 2022 година (четврток) со почеток во 12:00 часот, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски ќе присуствува и ќе се обрати на настан по повод 5 мај, Денот на македонскиот јазик. Покрај премиерот Ковачевски на настанот свое обраќање ќе имаат и Бисера Костадиновска-Стојчевска, министерка за култура, Јетон Шаќири, министер за образование и наука и Јована Тренчевска, министерка за труд и социјална политика. 

Календар Влада: 
E enjte, Maj 5, 2022 - 12:00 to 13:00