Премиерот Ковачевски ќе учествува на одбележување на 9 Мај – Ден на победата над фашизмот и Ден на Европа

Денеска, 9.5.2022 година (понеделник) со почеток во 9:45 часот премиерот Димитар Ковачевски ќе положи цвеќе пред споменикот „Ослободители на Скопје“ во дворот на Владата и ќе се обрати на пригодната свеченост по повод 9 Мај – Ден на победата над фашизмот и Денот на Европа.

Календар Влада: 
E hënë, Maj 9, 2022 - 09:45 to 10:45