Претседателот на Советот на Европа Шарл Мишел во еднодневна посета на Република Северна Македонија

Денеска, 5.07.2022 година, во еднодневна посета на Република Северна Македонија ќе пристигне претседателот на Советот на Европа, Шарл Мишел.

Во рамки на посетата високиот претставник од Советот на Европа ќе има тет-а-тет средба со претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски. Потоа е предвидено да присуствува на владината седница, по што во 13:15 часот премиерот Ковачевски и претседателот на Советот на Европа Мишел, ќе одржат заедничка прес-конференција.

Календар Влада: 
E martë, Korrik 5, 2022 - 00:00 to 23:45