Премиерот Ковачевски ќе го пречека италијанскиот претседател, Серџо Матарела на официјална средба

 Денеска, 09.09 2022 година (петок) претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски ќе оствари средба со претседателот на Италијанската Република, Серџо Матарела.

Претседателот Матарела и италијанската делегација на платото пред Владата на Република Северна Македонија во 17:10 часот ќе ги пречека премиерот Димитар Ковачевски.

Календар Влада: 
E premte, Shtator 9, 2022 - 17:00 to 18:15