Прес-конференција на премиерот Димитар Ковачевски

Денеска, 9.11.2022 година (среда) во 10:00 часот, во Медија центарот на Владата, претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски ќе одржи прес-конференција.

Во фокус на прес-конференцијата е снабдувањето со електрична енергија на потрошувачите од прехранбената индустрија, водостопанства и училишта.

На прес-конференцијата ќе присуствува и генералниот директор на ЕСМ, Васко Ковачевски.

Календар Влада: 
E mërkurë, Nëntor 9, 2022 - 10:00 to 11:00