Буџетска поддршка од 80 милиони евра од ЕУ за справување со енергетската криза

На 9.3.2023 (четврток) во 10:30 часот, во Свечената сала на Владата на Република Северна Македонија ќе се одржи настан по повод буџетската поддршка од 80 милиони евра од ЕУ за справување со енергетската кризата.

На настанот ќе се обратат претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, амбасадорот и шеф на Делегацијата на Европската унија, Дејвид Гир, заменик на претседателот на Владата за европски прашања Бојан Маричиќ, министерот за економија Крешник Бектеши, министерот за финансии Фатмир Бесими, како и министерката за труд и социјална политика, Јована Тренчевска.

Календар Влада: 
E enjte, Mars 9, 2023 - 10:30 to 11:30