Во изминатото деноноќие произведени се 16.811 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 19.03.2023 година произведe 16.811 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите зa дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 10.579 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 6.232 MWh.