Во изминатото деноноќие произведени се 14.716 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 20.03.2023 година произведe 14.716 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 9.593 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.123 MWh.