Kovaçevski: Me investimin e ri të EMAPTA, punë për të rinjtë në korniza botërore dhe paga konkurruese në shtëpi

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski, së bashku me drejtorin e Drejtorisë për Zona Zhvillimore Teknologjike Industriale, Jovan Despotovski, morën pjesë sot në prezantimin e investimit të parë të huaj në vitin 2024 të   ZZHTI të kompanisë lider shumëkombëshe. për shërbimet e jashtme EMAPTA.

  Në vazhdim ju përcjellim fjalimin integral të kryeministrit Dimitar Kovaçevski:

“Më vjen mirë që sot, ashtu si vitin e kaluar, më 3 janar e nisim vitin në ZZHTI, ku shpallim një investim të ri dhe ku mund të bisedojmë me përfaqësues të mediave për atë që është bërë vitin e kaluar dhe për planet për këtë vit. .

Jam krenar për sukseset që arritëm vitin e kaluar dhe shpresoj se ato do të jenë një nxitje që këtë vit të jemi edhe më të mirë dhe më të suksesshëm dhe ta çojmë vendin sa më shpejt përpara drejt arritjes së qëllimit tonë, që është hyrja në BE-së.

Dua të falënderoj drejtorin e ZZHTI Despotovski, i cili e organizoi këtë ngjarje. Faleminderit edhe punonjësve dhe drejtuesve të kompanisë EMAPTA, e cila është investimi më i fundit në ZZHTI tona.

Jemi këtu për të njoftuar sot, së bashku me drejtorin, një investim të ri ambicioz të kompanisë lider shumëkombëshe për shërbimet e jashtme që ofron fuqi punëtore cilësore për kompanitë në nivel global, kompaninë EMAPTA.

Dua të falënderoj drejtorin e TIRZ Despotovski, i cili e organizoi këtë ngjarje. Faleminderit edhe punonjësve dhe drejtuesve të kompanisë EMAPTA, e cila është investimi më i fundit në ZZHTI  tona.

Jemi këtu për të njoftuar sot, së bashku me drejtorin, një investim të ri ambicioz të kompanisë lider shumëkombëshe për shërbimet e jashtme që ofron fuqi punëtore cilësore për kompanitë në nivel global, kompania EMAPTA.

Kjo kompani, e cila renditet si lider në aktivitetin e outsourcing në mbarë botën, ka punësuar tashmë 30 persona në vend për vetëm një vit ekzistencë dhe ka ambicie për t'u zgjeruar.

 Është për t'u përshëndetur fakti që kompania planifikon hapjen e një hapësire biznesi prej 6000 metrash katrorë në ZZHTI Shkup 1, ku planifikohet të punësohen mbi 850 të rinj në 5 vitet e ardhshme dhe deri në fund të periudhës së investimit, më shumë për paga janë planifikuar 15 milionë euro në vit.

Fakti që rrjeti i saj shtrihet në të gjithë Evropën, Amerikën e Jugut dhe me një prani të fortë globale në Australi, Singapor, Sri Lanka, Malajzi, Zelandën e Re dhe destinacione të tjera, me një portofol prej 730 kompanish klientësh dhe 7600 punonjësish, flet shumë për suksesin e kjo kompani në të gjithë botën. Kompania është emëruar si një nga punëdhënësit më të mirë në Azi nga Yahoo Finance dhe ofron një gamë të gjerë shërbimesh profesionale të jashtme, duke përfshirë IT dhe TIK, mjekësi, teleoperatorë dhe telekomunikacion, inxhinieri softuerësh, kërkime dhe zhvillim në teknologjitë kompjuterike, financa dhe kontabilitet, shitjet etj. Me zgjerimin e EMAPTA në vend dhe investimin e tyre në ZZHTI, ne po prezantojmë një qasje të re për diversifikimin e investimeve dhe zgjerimin në aktivitetet e shërbimit.

Nëpërmjet këtij investimi, të rinjtë tanë do të punojnë për kompani të nivelit botëror, do të bëhen pjesë e flukseve globale. Ata do të punojnë në nivel lokal, por do të operojnë globalisht. Me këtë, Maqedonia e Veriut gjithashtu bëhet pjesë e trendeve botërore të globalizimit.

Kapitali ynë më i madh janë njerëzit. E kam thënë shumë herë. Vendi mund të ecë përpara vetëm nëse investojmë te njerëzit tanë dhe i inkurajojmë ata të zhvillojnë aftësitë e tyre.

Dhe kjo është arsyeja pse unë jam krenar që kemi krijuar shumë histori të suksesshme biznesi këtu në vendin tonë. Dhe se ne jemi pjesë e atyre historive, ashtu siç jemi pjesë e të sotmes.

Kemi krijuar një klimë besimi tek investitorët e huaj, ku vendi ynë shihet si një mundësi e jashtëzakonshme për investime të qëndrueshme, të qëndrueshme dhe të parashikueshme në terma afatgjatë.

Ne vlerësuam se Maqedonia e Veriut ka potenciale që duhet t'i kthejmë në mundësi dhe se dikush do t'i njohë ato potenciale. Dhe me të vërtetë, potencialet e popullit tonë njihen dhe vlerësohen, dhe konfirmim për këtë është prania e një kompanie të tillë globale që punëson ekskluzivisht personel maqedonas në vendin tonë.

Kjo konfirmohet nga rezultatet tona, të cilat ne jemi të lumtur t'i ndajmë me ju sot. Shifrat flasin - rekord 18,000 punonjës në zona, që është 11 për qind më shumë se vitin e kaluar! Ose 29 për qind më shumë se 2021 dhe 31 për qind më shumë se 2020!

 

Shifrat flasin për sukseset - vetëm vitin e kaluar kemi mbi 1600 punonjës të rinj në zona! Paga mesatare bruto në kompanitë në ZZHTI ka kaluar 60.000 denarë, që është dy herë më e lartë se në vitin 2016! Rritje e eksporteve neto mbi 20% dhe mbi 650 milionë euro para që do të derdhen në buxhetin e shtetit!

 

Ne jemi pjesë e industrive globale. Tashmë e dini se "Yageo" është një investim që po përgatitet në Maqedoninë e Veriut, i cili praktikisht do të fillojë prodhimin e çipave në vendin tonë. Gjithashtu për industrinë, për industrinë mjekësore, për teknologjinë 5G.

Investitorët vijnë tek ne dhe zgjerojnë investimet e tyre, sepse e dinë që vendi ofron stabilitet dhe parashikueshmëri. Gjigandi farmaceutik gjerman "Gerreisheimer" dhe kanadez "Magna" i specializuar në prodhimin e sistemeve të automobilave që furnizohen nga prodhuesit më të rëndësishëm të makinave në mbarë botën janë pjesë e sukseseve tona.

 Këto janë suksese që sjellin përmirësim për të gjithë qytetarët e vendit, para së gjithash për ata që punojnë në zona dhe në këto kompani, por edhe në kompanitë që bashkëpunojnë me këto korporata botërore, dhe përfiton edhe buxheti i shtetit. si të gjitha shërbimet që më vonë janë financa.

Ajo që na pret është sigurisht procesi i integrimit evropian sepse me anëtarësimin në Union do të kemi edhe më shumë përfitime për kompanitë, për fermerët, për të rinjtë, për të gjithë!

 

Rruga drejt suksesit botëror është kjo - përmes investimeve të suksesshme, përmes konkurrencës më të madhe në lartësi më të mëdha! Për një jetë më të mirë për të gjithë ne!

 

Faleminderit përsëri për mundësinë për të filluar vitin në një mënyrë kaq të bukur."