Премиерот Џафери на поставување на камен-темелник за изградба на обиколница на Тетово / Kryeministri Xhaferi në vendosjen e gurthemelit për ndërtimin e qarkores në Tetovë

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Талат Џафери заедно со министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски и директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Ејуп Рустеми на 13.02.2024 година (вторник), во 10:00 часот ќе присуствуваат и ќе се обратат на настан по повод поставување на камен - темелник за изградба на обиколница на Тетово.

Локацијата се наоѓа помеѓу селата Требош и Џепчиште.

Линк до локација


 

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi së bashku me ministrin e Transportit dhe Lidhjeve, Bllagoja Boçvarski dhe drejtorin e Ndërmarrjes Publike për Rrugë Shtetërore, Ejup Rustemi, më datën  13.02.2024 (e martë), në ora 10:00, do të marrin pjesë dhe do të mbajnë fjalim në ngjarjen me rastin e vendosjes së gurthemelit për ndërtimin e qarkores në Tetovë.

Lokacioni gjendet në mes fshatrave Trebosh dhe Xhepçisht.

Link deri te lokacioni

 

Календар Влада: 
E martë, Shkurt 13, 2024 - 10:00 to 11:00