Премиерот Џафери ќе присуствува и ќе се обрати на настан по повод доделување на стипендии од Фондацијата „Албиз“ /Kryeministri Xhaferi do të jetë i pranishëm dhe do të mbajë fjalim në evenimentin me rastin e ndarjes së bursave nga Fondacioni „Albiz“

Ве известуваме дека претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Талат Џафери,  на 20.02.2024 година (вторник), ќе присуствува и ќе се обрати на настан по повод доделување на стипендии за академската година 2023/2024 од Фондацијата „Албиз“. 

Централната манифестација, ќе се одвива во објектот на Македонски народен театар со почеток во 19:00 часот.
 


Ju njoftojmë se Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, më 20. 02. 2024 (e martë), do të jetë i pranishëm dhe do të mbajë fjalim në evenimentin me rastin e ndarjes së bursave për vitin akademik 2023/2024 nga Fondacioni „Albiz“.

Manifestimi qendror do të zhvillohet në objektin e Teatrit Kombëtar të Maqedonisë me fillim në ora 19:00.

Календар Влада: 
E martë, Shkurt 20, 2024 - 19:00 to 20:00