Spasovski e priti shefin e misionit të OSBE-së në vend, Koja: Kirjojmë kushte për realizim të procesit zgjedhor të sigurt në aspekt shëndetësor, në të cilin qytetarët do të realizojnë të drejtën e tyre për votë dhe për zgjedhje të drejtë

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Oliver Spasovski, e pranoi shefin e misionit të OSBE-së në vendin tonë, ambasadorin Klemens Koja, i cili u interesua për përgatitjet e organizimit dhe realizimit të zgjedhjeve parlamentare më 15 korrik.

 

Kryeministri Spasovski në bisedë me ambasadorin Koja, u falënderua për bashkëpunimin me misionin e OSBE-së në Shkup dhe për mbështetjen e reformave, në rend të parë për reformat në polici, gjyqësor, mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe të drejtat e minoriteteve, si dhe në arsim dhe theksoi se ky bashkëpunim në periudhën që vijon deri në zgjedhje, do të shprehet edhe në komunikimin me mision special zgjedhor për vlerësim dhe mbikëqyrje të zgjedhjeve parlamentare të parakohshme më 15 korrik 2020, që ka rëndësi të veçantë për besimin, kredibilitetin dhe transparencën e procesit zgjedhor.

 

Spasovski theksoi se Qeveria, tashmë ka filluar komunikimin intensiv me institucionet kompetente për realizimin e zgjedhjeve, në plan të parë me Komisionin Shtetëror Zgjedhor dhe me Komisionin Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit dhe shtoi se për zgjedhjet, pushteti dhe opozita kanë përgjegjësi të përbashkët, duke pasur parasysh se opozita ka rol kyç dhe përgjegjësi për shkak të udhëheqejes me MPB-në, si institucion me rëndësi shumë të veçantë për procesin zgjedhor.

 

Në takim me shefin e misionit të OSBE-së në Shkup, Kryeministri Spasovski potencoi se Qeveria do ti sigurojë të gjitha kushtet për realizimin e procesit të sigurt zgjedhor nga aspekti shëndetësor, në të cilin qytetarët do ta realizojnë të drejtën e tyre për votë të drejtë në atmosferë  demokratike.

 

Ambasadori Klemens Koja, në takim theksoi se në kushte të pandemisë me COVID-19, ODIHR në afat të shkurtë e organizoi dhe e aktivizoi Misionin special vlerësues zgjedhor për zgjedhje parlamentare të parakohshme. Ai theksoi se misioni do ti mbikëqyr të gjitha aspektet e procesit dhe shprehi bindshmëri se edhe në këtë format misioni do të realizojë misionin e tij në mënyrë cilësore dhe efikase në funksion të monitorimit kredibil të procesit zgjedhor.