SOT JANË REGJISTRUAR 163 RASTE TË REJA TË KOVID- 19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I DIAGNOSTIKUAR 7406, JANË SHËRUAR 230 PACIENTË, 8 PACIENTË KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se janë kryer 1794 teste gjatë 24 orëve dhe janë regjistruar 163 raste të reja me Covid-19 në: Shkup-87, Kumanovë-7, Dibër-2, Shtip-10, Prilep-3, Tetovë-16, Strugë-8, Ohër-1, Kavadar-1, Demir Hisar-1, Gostivar-8, Strumicë-1, Kratovë-1, Sveti Nikole-9, Kërçovë-3, Resnje-5.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 230 persona të shëruar nga: Shkupi-126, Kumanova-31, Shtipi-11, Prilepi-1, Tetova-45, Velesi-7, Kavadari-1, Gostivari-1, Koçani-1, Sveti Nikollë- 2, Resnja-2, Negotina-2.
8 pacientë ndërruan jetë, gjashtë pacientë nga Shkupi, një nga Dibra dhe një pacient nga Tetova.
Një pacient 59 vjeçar ndërroi jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile. Pacienti 79-vjeçar ndërroi jetë në Klinikën e Toksikologjisë, ku u konfirmua prania e virusit pas vdekjes-postmortum.
Katër pacientë të moshës 58, 61,62 dhe 66  vjeç ndërruan jetë në spitalin “8 Shtator”. Një pacientë 53-vjeçar ndërroi jetë në spitalin e Tetovës. Një pacientë 52-vjeçar nga Dibra ndërroi jetë në spitalin Filip i Dytë (Zhan Mitrev).
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 7406, numri i pacientëve të rikuperuar është 3554, numri i vdekjeve është 359, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3493.

Një nga testet e djeshme është kontrollues, për momentin gjendja sipas qyteteve është:
• Shkup 3573, aktiv 1895
• Kumanovë  813, aktiv 174
• Dibër 118, aktive 65
• Shtip 404, aktiv 159
• Prilep 286, aktiv 55
• Tetovë 805, aktiv 343
• Strugë 282, aktive 181
• Veles 198, aktiv 37
• Manastir 63, aktiv 22
• Ohër 210, aktiv 181
• Kavadar 22, aktiv 15
• Gostivar 180, aktiv 109
• Gjevgjeli 12, aktiv 3 (2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit) • Strumicë 18, aktiv 10 • Kriva Pallankë 17, aktiv 11 • Radovish 4, aktiv 0 • Krushevë 7, aktiv 3 • Koçan 75, aktiv 17 • Probishtip 28, aktiv 17 • Demir Hisar 3, aktiv 2 • Makedonski Brod 6, aktiv 4 • Pehçevë 6, aktiv 2 • Berovë 3, aktiv 0 • Vallandovë 6, aktiv 2 • Vinicë 4, aktiv 1 • Dellçevë 1, aktiv 0 • Kratovë 6, aktiv 3 • Sveti Nikollë 56, aktiv 49 • Kërçovë 52, aktiv 43 • Resnjë 127, aktiv 87 • Negotinë 21, aktiv 3 (10 persona nga PE Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)
1794 teste u bënë përmes: ISHP-1002, Avicena-102, Biotek-155, ASHAM-123, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -209, Mjekësia Ligjore – 14, Sistina, me metodë PCR -148, CPH Manastir-41. Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 71,220 teste të Covid-19. Sot nuk ka teste skriningu.
Në 24 orët e kaluara, 6 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithsej 89 pacientë u shtruan në spital. 57 pacientë janë me mbështetje oksigjeni, nuk ka pacientë në aparat të frymëmarrjes.
Spitali në Kozle ka shtruar në spital 23 pacientë të rritur pozitivë me Covid-19, 1 fëmijë pozitiv dhe 1 i dyshuar për virus.
8 pacientë të rinj u pranuan në spitalin “8 Shtatori”, gjithsej 97 pacientë u shtruan në spital. Ka 3 pacientë në aparatin e frymëmarrjes.
45 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 48 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep dhe Gostivar, 106 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe të dyshuar për Covid-19.
Rastet aktive sot në komunat Shkup (pas përfundimit të sondazheve epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair – 348
• Aerodrom – 152
• Butel – 155
• Gazi Babë – 194
• Qendër – 142
• Karposh – 149
• Saraj – 129
• Kisella Vodë – 113
• Gjorce Petrov – 108
• Studeniçan – 107
• Shuto Orizarë – 84
• Haraçin – 45
• Ilinden – 29
• Petrovec – 17
• Çuçer Sandevë – 17
• Sopisht – 8
• Zelenikovë-9
• I huaj – 1
• I pa përcaktuar- 89