JANË REGJISTRUAR 168 RASTE TË REJA TË COVID-19, NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIFIKUARVE ËSHTË 7572, TË SHËRUAR JANË 70 PACIENT DHE 3 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë bërë 1470 testime, dhe 168 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-83, Kumanovë-8, Dibër-2, Shtip-6, Prilep-3, Tetovë-26, Strugë-5, Manastir-2, Ohër-8, Gostivar-8, Kriva Pallankë-1, Krushevë-1, Koçan-1, Probishtip-2, Makedonski Brod-1, Sveti Nikollë-4, Kërçovë-6, Resnje-1 .
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 70 persona të shëruar nga: Shkupi-48, Tetova-18, Velesi-1, Gostivari-1, Koçani-1, Resnja-1.
3 persona ndërruan jetë, dy pacientë nga Shkupi dhe një nga Gostivari.
Dy pacientë të moshës 66 dhe 70 vjeç ndruan jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile. Në spitalin “8 Shtatori”, një pacient 63-vjeçar ndërroi jetë pas pranimit, në të cilin virusi u konfirmua postmortum.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 7572, numri i pacientëve të shëruar është 3624, numri i vdekjeve është 362, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3586. Ndërsa nga testet e djeshme, dy janë kontrolluese, për momentin distribuimi sipas qyteteve është:
• Shkup 3656, aktiv 1928
• Kumanovë 818, aktiv 179
• Dibër 120, aktive 67
• Shtip 411, aktiv 166
• Prilep 289, aktiv 58
• Tetovë 831, aktive 351
• Strugë 288, aktive 187
• Veles 198, aktiv 36
• Manastir 65, 24 aktiv
• Ohër 218, aktiv 189
• Kavadar 22, aktiv 15
• Gostivar 188, aktiv 115
• Gjevgjeli 12, aktiv 3 (2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit) • Strumica 18, aktiv 10 • Kriva Pallankë 18, aktiv 12 • Radovish 4, aktiv 0 • Krushevë 8, aktiv 4 • Koçan 76, aktiv 17 • Probishtip 30, aktiv 19 • Demir Hisar 3, aktiv 2 • Makedonski Brod 7, aktiv 5 • Pehçevë 6, aktiv 2 • Berovë 3, aktiv 0 • Vallandovë 6, aktiv 2 • Vinicë 4, aktiv 1 • Dellçevë 1, aktiv 0 • Kratovë 6, aktiv 3 • Sveti Nikollë 58, aktiv 51 • Kërçovë  58, aktiv 49 • Resnje 129, aktiv 88 • Negotinë 21, aktiv 3 (10 persona nga PE Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)
1470 testet e kryera janë bërë nga : ISHP-684, QSHP Shkup-23, Avicena-112, Biotek-112, ASHAM 2121, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -235, Sistina me metodën PCR -150, Mjekësia Ligjore -14, QSHP Manastir -19. Deri më tani, në total janë kryer 72.690 teste të Covid-19. Sot nuk janë bërë teste skriningu.
Në 24 orët e kaluara, 9 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithsej 92 pacientë u shtruan në spital. Ekzistojnë 62 pacientë që mbështesin oksigjenin, asnjë pacient në  aparat frymëmarrjeje.
Në spitalin  Kozle janë  shtruar  20 pacientë të rritur pozitivë për covid-19, 2 fëmijë pozitivë dhe 3 të ndjeshëm ndaj virusit.
16 pacientë të rinj u pranuan në spitalin “8 Shtator”, gjithsej 94 pacientë u shtruan në spital. Ka 4 pacientë janë në aparatin e frymëmarrjes.
44 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 47 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar dhe Strumicë, 110 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe i dyshimtë për Covid-19.
Rastet aktive sot në komunat Shkup (pas përfundimit të sondazheve epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair – 360
• Aerodrom – 166
• Butel – 156
• Gazi Babë – 210
• Qendër – 156
• Karposh – 153
• Saraj – 140
• Kisella Vodë – 114
• Gjorce Petrov – 111
• Studeniçan – 121
• Shuto Orizar – 89
• Haraçin – 46
• Ilinden – 34
• Petrovec – 18
• Çuçer Sandevë – 18
• Sopisht – 7
• Zelenikovë- 13
• I huaj – 5
• I pa përcaktuar – 11