Sot regjistrohen 152 raste të reja të Covid-19 – Numri i përgjithshëm i personave të diagnostifikuar është 10086 – 70 pacientë të shëruar – nuk ka të vdekur

Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë bërë 1077 testime, ndërsa janë regjistruar 152 raste të reja të Covid – 19: 39 janë në Shkup, 20 në Kumanovë, 15 në Gostivar, 14 në Shtip, 13 në Strugë, nëntë në Tetovë, tetë në Dibër, nga pesë raste  në Manastir dhe Kavadar, katër në Strumicë, tre në Ohër, Gjevgjeli dhe Dellçevë, dy në Demir Hisar, Makedonski Brod dhe Kërçovë dhe nga një në Prilep, Radovish, Koçan, Kratovë dhe Sveti Nikollë.

Instituti për Shëndet Publik ka regjistruar 70 pacientë të shëruar, dhe atë 23 në Shkup, 12 në Sveti Nikollë, nga nëntë në Tetovë dhe Gostivar, tetë në Kumanovë dhe gjashtë në Shtip. Nuk ka pasur pacientë të vdekur.

Numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostifikuar me Covid në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 10089, numri i pacientëve të shëruar është 5427, i të vdekurve 460, ndërsa për momentin, numri i rasteve aktive në vend është 4199. Për momentin distribuimi sipas qyteteve është ky:
• Shkup 4607, aktiv 1935
• Kumanovë 987, aktiv 282
• Dibër 193, aktiv 125
• Shtip 732, aktiv  380
• Prilep 322, aktiv 52
• Tetovë 992, aktiv 283
• Strugë 415, aktiv  206
• Veles 212, aktiv 21
• Manastir 114, aktiv 60
• Ohër 262, aktiv 111
• Kavadar 38, aktiv 21
• Gostivar 372, aktiv 223
• Gjevgjeli 22, aktiv  11 (*7 persona nga Gjevgjelia janë banorë të Dojranit, 3 të Bogdancit)
• Strumicë 35, aktiv 24
• Kriva Pallankë 22, aktiv 8
• Radovish 28, aktiv 23
• Krushevë 15, aktiv 9
• Koçan 94, aktiv 24
• Probishtip 47, aktiv 28
• Demir Hisar 24, aktiv 22
• Makedonski Brod 12, aktiv 8
• Pehçevë 6, aktiv 0
• Berovë 4, aktiv 1
• Vallandovë 6, aktiv 0
• Vinicë 5, aktiv  1
• Dellçevë 5, aktiv 4 (*1 лице од ПЕ Делчево е од Македонска Каменица) 
• Kratovë 13,  aktiv 8
• Sveti Nikollë 216, aktiv 188
• Kërçovë 120, aktiv 93
• Resnjë143, aktiv 45
• Negotinë 23, aktiv 3 (*10 persona nga Negotina janë banorë të Demir Kapisë)

Janë bërë 1077 përmes: ISHP-667, QSHP Shkup-23, Avicena-138, Biotek-78, ASHAM-10, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-8, Sistina me PCR metodë-99, Mjekësia ligjore-1, QSHP Manastir-35, Klinika Infektive-3, KGO-15. Deri tani në vend janë bërë gjithsej 95169 testime për Covid-19. Sot nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Në Klinikën Infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar 8 pacientë. Gjithsej janë hospitalizuar 83. Në aparat me oksigjen janë 40 pacientë, nuk ka pacientë në aparat respiratorë.

Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 17 pacientë të moshuar pozitivë në Kovid-19, katër fëmijë pozitiv dhe 8 pacientë të dyshimtë me virus.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar 11 pacientë të ri, gjithsej janë hospitalizuar 100 pacientë. Në aparat respiratorë janë 3 pacientë.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 40, ndërsa në spitalin në Shtip janë hospitalizuar 46 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë dhe Strugë janë hospitalizuar 126 pacientë – pozitivë dhe të dyshimtë në Kovid-19.

Raste aktive në komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)

 • Çair – 271
 • Aerodrom - 212
 • Butel – 138
 • Gazi Babë – 198
 • Qendër – 161
 • Karposh – 174
 • Saraj – 114
 • Kisella Vodë – 179
 • Gjorçe Petrov – 129
 • Studeniçan – 99
 •  Shuto Orizarë – 126
 •  Haraçinë – 34
 •  Ilinden – 26
 • Petrovec – 23
 • Çuçer Sandevë – 11
 • Sopisht – 21
 • Zelenikovë – 9
 • Stranec – 8
 • Të papërcaktuar – 2