Прес-конференција на премиерот Заев и министерот за финансии Бесими за збирниот ефект од четирите пакети економски мерки

Ве известуваме дека денеска, 8 април 2021 година (четврток), со почеток во 10:00 часот, прес-конференција ќе одржат премиерот Зоран Заев и министерот за финансии Фатмир Бесими.

Тема на прес-конференцијата е збирниот ефект од четирите пакет мерки, реализацијата на буџетот, информација за тековните економски движења, како и за очекувањата за оваа економска година.

На прес-конференцијата за новинарски прашања ќе бидат присутни и Фатмир Битиќи, заменик-претседател на Владата задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Крешник Бектеши, министер за економија и Кире Наумов, генерален извршен директор на Развојната банка.

Календар Влада: 
E enjte, Prill 8, 2021 - 10:00 to E premte, Prill 9, 2021 - 10:45