Bekteshi: Deri në vjeshtë, kompania "GlassFlex" do të fillojë prodhimin me çka Zona Zhvillimore Teknologjike- Industriale në Tetovë do të fitojë një tjetër histori të suksesshme

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi të martën vizitoi Zonën Zhvillimore Teknologjike Industriale në Tetovë për t'u njohur me dinamikën e aktiviteteve ndërtimore të investimeve të reja në këtë zonë zhvillimi, kompaninë "Glas Flex". Është një kompani maqedono-holandeze që tashmë ka filluar ndërtimin e objektit dhe sipas planeve pritet të investojë 9 milionë euro dhe të punësojë 300 persona në periudhën e ardhshme.

Vizita e sotme e ministrit Bekteshi edhe një herë konfirmon angazhimin e tij për avancimin dhe zhvillimin e kësaj zone. Ai në bisedë me Drejtorin e Përgjithshëm të "Normak" Arben Halili, është zotuar të ndjekë procedurat e nevojshme në mënyrë që Qeveria të mund të ndërtojë mbikalimin që do të lidhë zonën me autostradën, e cila është vendimtare për realizimin e zhvillimit të planifikuar të kësaj zone , e cila menaxhohet sipas modelit të partneritetit publiko-privat.

"Shpresoj se GlassFlex së shpejti do të bashkohet me grupin e kompanive të suksesshme që kontribuojnë në rritjen ekonomike, rritjen e eksporteve, zhvillimin e balancuar rajonal, krijimin e vendeve të punës dhe rritjen e investimeve të huaja në Republikën e Maqedonisë Veriore. Unë do të shfrytëzoj këtë mundësi për të ftuar kompanitë që të përfitojnë nga Plani i Rritjes Ekonomike dhe masat që parashikojnë nxitjen e zhvillimit të kompanive, "tha Bekteshi.

Menaxheri i projektit Goce Peshov shpjegoi se TIDZ Tetovë nga Kompania për prodhimin dhe tregtinë "GlasFlex" është duke ndërtuar një kompleks industrial për prodhimin e xhamave të laminuara dhe llojeve të  të tjera të veçanta.

"Ndërtesa përmban një sallë prodhimi dhe një zonë administrimi me një sipërfaqe prej 9,000 m². Ndërtimi filloi në fund të vitit 2018, dhe aktivitetet e ndërtimit ishin planifikuar të përfundonin deri në fund të muajit. Në gusht instalimet do të instalohen në ndërtesë. Makinat janë nga Finlanda dhe Spanja, dhe do të instalohen në gusht, "tha Peshov.

Fabrika ka në plan të fillojnë aktivitetet e prodhimit në tetor ndërsa si zbulon  ekipi I menaxhimit, , pjesa më e madhe e prodhimit është paraparë për eksport - 80% dhe 20% për tregun e brendshëm.