Regjistrohen 137 raste të reja të COVID-19 – numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostifikuar është 9547 – Janë shëruar 131 pacientë – 10 persona kanë vdekur

Regjistrohen 137 raste të reja të COVID-19 – numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostifikuar është 9547 – Janë shëruar 131 pacientë – 10 persona kanë vdekur

Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë bërë 1.437 testime, ndërsa janë regjistruar 137 raste të reja të Covid-19, në Shkup-64, Shtip-19, Strugë-14, Kumanovë-7, Tetovë-7, Gostivar-6, Ohër-5, Kërçovë-4, Sveti Nikollë-3, Manastir-2, Radovish-2, Prilep-1, Veles-1, Krushevë-1 dhe Demir Hisar-1

Instituti për Shëndet Publik sot regjistrot 131 pacientë të shëruar nga: Shkupi41, Ohri-36, Struga-25, Tetova-11, Shtipi-10, Gostivari-5, Velesi-3.

Kanë vdekur 10 persona, pesë pacientë nga Shkupi, dy nga Kumanova, nga një pacient nga Tetova, Gostivari dhe Radovishi.

Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile ka vdekur një pacient i moshës 66 vjeçare.

Në SPQ “8 Shtatori” kanë vdekur pesë pacientë të moshës 79, 76, 82, 61 dhe 72 vjeçare.

Në Institutin për Sëmundje të Mushkërive në Kozle, ka vdekur një pacient 81 vjeçar. Në SP Kumanovë ka vdekur një pacient në moshë 80 vjeç. Në SP Gostivar  ka vdekur një pacient në moshë 63 vjeç, në Filipin e Dytë ka vdekur një pacient 67 vjeç.

 

Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me Covid-19 në vendin tonë, që nga fillimi i epidemisë është 9.547, numri i pacientëve të shëruar është 5.071, të vdekurve 442, ndërsa për momentin raste aktive në vend janë 4.034. Nga testet e djeshme, dy janë kontrolluese, për momentin shpërndarja nëpër qytete është kjo:

 • Shkup 4413, aktiv 1909
 • Kumanovë 940, aktiv 252
 • Dibër 175, aktiv 112
 • Shtip 659, aktiv 333
 • Prilep 313, aktiv 56
 • Tetovë 962, aktiv 297
 • Strugë 391, aktiv 184
 • Veles 209, aktiv 27
 • Manastir 96, aktiv 51
 •  Ohër 250, aktiv 99
 • Kavadar 32, aktiv 18
 • Gostivar 321, aktiv 207
 • Gjevgjeli 19, aktiv 8 (6 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 2 të Bogdancit)
 • Strumicë 31, aktiv 22
 • Kriva Pallankë 22, aktiv 8
 • Radovish 28, aktiv 23
 • Krushevë 14, aktiv 9
 • Koçan 90, aktiv 22
 • Probishtip 46, aktiv 29
 • Demir Hisar 19, aktiv 17
 • Makedonski Brod 10, aktiv 6
 • Pehçevë 6, aktiv 0
 • Berovë 4, aktiv 1
 • Vallandovë 6, aktiv 0
 • Vinicë 4, aktiv 1
 • Dellçevë 1, aktiv 0
 • Kratovë 12, aktiv 7
 • Sveti Nikollë 205, aktiv 190
 •  Kërçovë 105, aktiv 86
 • Resnjë 141, aktiv 57
 • Negotinë 23, aktiv 3 (10 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

 

Testet e bëra – 1437, janë përmes: ISHP-410, QSHP Shkup-29, Avicena-136, Biotek-158, ASHAM-135, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-322, Sistina me PCR metodë-164, Mjekësia ligjore-12, QSHP Manastir-59, Klinika infektive-5, KGO-7. Deri tani në vend janë bërë gjithsej 89.703 testime në Kovid-19. Sot nuk ka testime në kuadër të skriningut.

Në Klinikën Infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar tre pacientë. Gjithsej janë hospitalizuar 80. Në aparat me oksigjen janë 33 pacientë, nuk ka pacientë në aparat respiratorë.

Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 17 pacientë të moshuar pozitivë në Kovid-19, shtatë fëmijë pozitivë, një fëmijë dhe një nënë e dyshimtë në virus.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar 11 pacientë të rinj, gjithsej janë hospitalizuar 91. Në aparat respiratorë janë 6 pacientë.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 33, ndërsa në spitalin në Shtip janë hospitalizuar 46 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë dhe Strugë janë hospitalizuar 125 pacientë – pozitivë dhe të dyshimtë në Kovid-19.

Raste aktive në komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)

 • Çair – 275
 • Aerodrom - 200
 • Butel – 140
 • Gazi Babë – 206
 • Qendër – 162
 • Karposh – 174
 • Saraj – 115
 • Kisella Vodë – 158
 • Gjorçe Petrov – 120
 • Studeniçan – 109
 •  Shuto Orizarë – 105
 •  Haraçinë – 33
 •  Ilinden – 25
 • Petrovec – 22
 • Çuçer Sandevë – 11
 • Sopisht – 20
 • Zelenikovë – 13
 • Stranec – 7
 • Të papërcaktuar – 14.