Zaev, Carovska dhe Janevski nga Strumica: Investimet në sporte dhe palestrat sportive janë investim në gjeneratat e ardhshme

Kryeministri Zoran Zaev së bashku me ministren e Arsimit dhe Shkencës Mila Carovska dhe Kryetarin e Komunës së Strumicës Kosta Janevski, këtë pasdite vizituan sallën e sapohapur sportive në shkollën fillore "Nikola Vapcarov" në Strumicë.

Salla e re me një sipërfaqe prej 1300 m2 e pajisur plotësisht me pajisje sportive dhe rekuizita, tualete, dhoma zhveshjesh me dushe është një hapësirë ​​moderne për mbajtjen e mësimit të edukatës fizike, për zhvillimin e duhur të fëmijëve dhe për të inkurajuar interesat e tyre të para sportive.

Gjatë vizitës, Kryeministri Zaev tha: "Strumica është një qytet sportiv, me tradita sportive që janë një pjesë e rëndësishme e sportit maqedonas dhe unë jam i bindur se investimi në edukatën fizike dhe sportet do të japë rezultate edhe më të mëdha. Salla e sporteve në shkollën fillore" Nikola Vapçarov "është efikase në energji dhe së shpejti do të lidhet me rrjetin e gazit të qytetit për shkakë të vendosjes në funksion të instalimit të ujit të nxehtë si një kusht tjetër i favorshëm për kryerjen e aktiviteteve mësimore dhe sportive."

Ministrja Carovska theksoi se hapja e sallës sportive është një lajm i mirë për fëmijët, sepse këto ambiente janë vendet ku krijohet dashuria për sportin dhe krijohen të rinj të shëndetshëm, disa prej të cilëve do të zhvillohen në sportist të lartë.

"Çdo fëmijë meriton kushte normale për mësimdhënie, përfshirë mësimin e edukimit fizik. Prandaj, një nga projektet më të mëdha që përmirëson ndjeshëm infrastrukturën arsimore është projekti për ndërtimin e sallave sportive shkollore dhe rehabilitimin e objekteve shkollore. Deri më tani, 88 salla sportive janë përfunduar dhe dorëzuar për përdorim," shtoi Carovska.

Me ndërtimin e sallës sportive, ne zgjidhëm një problem shumë të rëndësishëm dhe plotësuam nevoja të mëdha në procesin arsimor- edukativ, duke siguruar mbështetjen e duhur infrastrukturore për një edukim cilësor fizik dhe shëndetësor.

"Shfrytëzoj rastin të falënderoj Kryeministrin Zoran Zaev, Qeverinë e cila përmes Ministrisë së Arsimit siguroi 40 milion denarë për ndërtimin e sallës, dhe ne si Komunë kishim pjesë tonë duke pastruar dhe përgatitur vendin e ndërtimit, duke lidhur furnizimi me ujë, kanalizimi dhe rrjeti i shpërndarjes së energjisë elektrike, dhe ngrohjen e sallës do ta zgjidhim duke u kyçur në rrjetin e gazit, në një shumë të përgjithëshme prej mbi 2 milion denarë.

"Me këtë investim kapital ne tregojmë dhe vërtetojmë se Strumica, me mbështetjen e Qeverisë, është me të vërtetë një qytet i kujdesshëm, i cili kujdeset për të gjithë qytetarët e saj dhe natyrisht më i riu të cilit i sigurojmë ambiente të reja sportive për zhvillimin e duhur fizik dhe krijimin e zakoneve për jetë të shëndetshme ", theksoi kryetari i Komunës Janevski.