Kovaçevski për Zërin e Amerikës: Me guxim dhe vullnet politik, Maqedonia e Veriut do të bëhet anëtare e BE-së deri në vitin 2030

Kryetari i Qeverisë, Dimitar Kovaçevski, në intervistën për Zërin e Amerikës, tha se anëtarësimi i Maqedonisë së Veriut në BE duhet të jetë obligim ndërpartiak dhe përgjegjësi e të gjithë aktorëve publik në vend.
 
“Ne absolutisht jemi një vend që i realizon qëllimet strategjike, falë vendimeve që udhëheqësia e vendit ka marrë në momente të caktuara. Ju e dini se ne i kemi rregulluar marrëdhëniet tona të brendshme në bazë të Marrëveshjes Kornizë të Ohrit dhe jemi shembull i një vendi në të cilin marrëdhëniet etnike dhe të gjitha marrëdhëniet janë të rregulluara në nivelin më të lartë.
 
E dyta, me Marrëveshjen e Prespës siguruam anëtarësimin e vendit në NATO dhe vitin e kaluar me pranimin e kornizës negociuese filluam bisedimet me BE-në. Tani na takon ne të marrim sa më shpejt vendimet e mëposhtme në lidhje me anëtarësimin e vendit në BE.
 
Ky është obligim i të gjithë anëtarëve të Kuvendit, i të gjitha partive politike, sepse këto janë vendime mbipartiake nga të cilat varet e ardhmja e gjeneratave të tashme dhe të ardhme dhe jeta më e mirë që me të cilin u sigurohet të gjithë qytetarëve”, tha Kryeministri Kovaçevski në një intervistë për Zërin e Amerikës.
 
Kryeministri thotë në intervistë se Maqedonia e Veriut tashmë ka 45 për qind legjislacion të harmonizuar me BE-në dhe procesi i skriningut po shkon jashtëzakonisht mirë sipas raporteve që marrim nga Brukseli, që është realitet që vendi të bëhet anëtar i BE-së në vitin 2030.

“Theksova se nëse kemi vullnet politik, guxim nga ana e të gjitha partive politike, Maqedonia e Veriut do të bëhet anëtare e BE-së deri në vitin 2030”, tha ndër të tjera Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut. Dimitar Kovaçevski në intervistën për Zërin e Amerikës gjatë vizitës së tij të punës në SHBA.