Kovaçevski për Sloboden peçat: Me masat kundër krizës e kemi mbrojtur standardin e qytetarëve, me sukses e përballuam krizën

Qeveria ka treguar se din të përballet me sfidat dhe përmes masave të miratuara kundër krizës, kemi mbrojtur standardin e qytetarëve dhe likuiditetin e kompanive, tha kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski në intervistën e sotme për Sloboden Peçat.

Në intervistë, kryeministri Kovaçevski theksoi se në tre vitet e fundit janë realizuar 2,6 miliardë euro transferta tek qytetarët.

“Ne jemi një shtet që gjatë historisë së vet kemi përjetuar shumë periudha krize, por në tre, katër vitet e fundit kemi pasur kriza të njëpasnjëshme, e para kriza shëndetësore, pastaj kriza energjitike, ekonomike, kriza të tilla rrallë ka pasur që nga periudha e pas Luftës së Dytë Botërore. Por ne si Qeveri, ne kemi treguar se dimë të përballemi me këto sfida dhe të përballemi nga një krize të tillë, fillimisht kemi dhënë masa antikrizë për kategoritë më të prekura. Nëntë paketa masash kundër krizës. Këto masa kundër krizës, si kurrë më parë në asnjë shtet, janë drejtuar vërtet për ata që kanë më shumë nevojë. Vetëm në tre vitet e fundit kemi pasur 2.6 miliardë euro transferta për qytetarët dhe për kompanitë dhe në të njëjtën kohë kemi treguar se mund ta ruajmë ekonominë dhe më pas të sigurojmë rritjen e ekonomisë për vitin e ardhshëm”, tha kryeministri. tha ministri Kovaçevski.
 
Pakoja e nëntë e masave kundër krizës kap vlerën 662 milionë euro dhe përmban masa për të gjithë ata që kanë nevojë, pra për nxënësit, studentët, qytetarët  të kategorisë të rrezikuar, pensionistët, bujqit dhe kompanitë.

Gjithashtu, kryeministri Kovaçevski në intervistë theksoi se masat kundër krizës kanë rezultate të dukshme në ekonomi. Për vitin e ardhshëm 2024, rritja e parashikuar e ekonomisë është 3,4%, tha kryeministri Kovaçevski në një intervistë për Sloboden Peçat.