Прес-конференција на премиерот Џафери по повод 100 дена Влада / Konferencë për shtyp e Kryeministrit Xhaferi me rastin e 100 ditë Qeveri

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Талат Џафери, на 10.05.2024 година (петок) во 11:00 часот, ќе одржи прес-конференција на којашто ќе се осврне на работата на Владата во изминатите 100 дена, од неговиот избор за премиер, а со примарна обврска да ги организира и спроведе претседателските и парламентарните избори во државата.

Ве покануваме да ја проследите прес-конференцијата која ќе биде пренесена и во живо на следните линкови:

Прес-конференцијата на македонски јазик

Прес-конференцијата на албански јазик


Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, më 10.05.2024 (e premte) në orën 11:00, do të mbajë konferencë për shtyp ku do të flasë për punën e Qeverisë në 100 ditët e kaluara, prej zgjedhjes së tij si Kryeministër, a me obligim parësor ti organizojë dhe zbatojë zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare në shtet.
 
Ju ftojmë që të ndiqni konferencën për shtyp e cila do të transmetohet edhe drejtpërdrejtë në linqet në vijim:

Konferencë për shtyp në gjuhën maqedonase

Konferencë për shtyp në gjuhën shqipe

Календар Влада: 
E premte, Maj 10, 2024 - 11:00 to 12:00