Kryeministri Zaev dhe Ministri Filipce vizitojnë spitalin në Strumicë: Pjesa e re spitalit vihet në funksion të luftës kundër KOVID-19

Kryeministri Zoran Zaev dhe ministri i Shëndetësisë, Venko Filipce, sot ishin në vizitë pune në ISHP Spitalin e Përgjithshëm Strumicë.

Gjatë kohës së vizitës së bashku me drejtorin dr. Naqe Gogov, bënë inspektim të hapësirës së re të spitalit e cila është pajisur dhe së shpejti do të filloj me punë.

Siç theksoi kryeministri Zaev, për hapësirën e re të spitalin e Strumicës do të kompletohet me mjetet nga Banka Botërore, të dedikuar për këtë  spital si dhe për atë të Tetovës dhe Ohrit.

Në kuadër të vizitës, Kryeministri Zaev realizoi donacion nga familja e tij – një vetur ambulancë.

"Kjo është një kohë kur të gjithë duhet të ndihmojnë aq sa munden. Familja Zaevi dhe unë, si qytetar i Strumicës, tashmë kemi dhuruar pajisje për nevojat e këtij spitali, dhe sot po dhurojmë një veturë ambulancë. Shpresoj që sa më pak njerëz të kenë nevojë për të, por vetëm kur duhet të sjellë shëndet dhe lumturi. Pjesa e re e spitalit tani do të vihet në funksion në luftën kundër KOVID-19", tha Kryeministri Zaev.

Ministri Filipce iu referua rëndësisë së investimit në këtë spital si një qendër trajtimi në të gjithë rajonin e Strumicës.

"Ne e përfunduam spitalin e Strumicës pas më shumë se 30 vjet, tani ai ka filluar të pajiset, këtu është një pjesë me donacione. Ne do të vazhdojmë gjatë vitit të ardhshëm kur ajo do të pajiset plotësisht me kredin e Bankës Botërore, të cilën e kemi pritur për një kohë të gjatë. "Mund të ishte në dispozicion të qytetarëve më herët nëse nuk do të ishte një bllokadë shumë jo-parimore nga opozita," tha Filipçe. Drejtori Dr. Gogov falënderoi për dhurimin, duke theksuar se ambulanca është ajo që është më e nevojshme për spitalin për momentin.

"Automjeti është i pajisur plotësisht dhe do të përmbushë nevojat e qytetarëve dhe personelit mjekësor për t'u ndjerë të sigurt në transport," përfundoi Dr. Gogov.

Në ngjarje edhe njëherë u bë apel për të respektuar masat, për të mbajtur një maskë, për të mbajtur një distancë dhe për të mbajtur rregullisht higjienën personale.