Takim i Kryeministrit Zaev me ambasadorin e Izraelit, Orijan: Izraeli e mbështet progresin e Maqedonisë së Veriut, ka interes për intensifikim të bashkëpunimit

 

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev  u takua me ambasadorin e Izraelit në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Dan Orijan, i cili po përfundon mandatin e tij në vendin tonë.
Gjatë takimit, bashkëbiseduesit u përqendruan në marrëdhëniet miqësore në mes dy shteteve, për të cilat u konkluduan se do të zhvilloheshin, ndërsa u panë potencialet për përparimin e tyre.

Kryeministri Zaev e falënderoi ambasadorin Orijan për mbështetjen e vazhdueshme që Izraeli i jep vendit tonë që nga pavarësia dhe që vazhdon edhe sot në shumë fusha. Përvojat e përbashkëta për start ap ndërmarrjet dhe inovacionet, brenda mundësive për zhvillimin e ekonomisë, theksohen veçanërisht si të rëndësishme.

Në takim u konstatua se Maqedonia e Veriut ka perspektiva për zhvillimin e ekonomisë dhe përmes turizmit, duke pasur parasysh trashëgiminë e pasur kulturore-historike në shtet. Në këtë drejtim, u konstatua se ekziston interes nga të rinjtë në Izrael për vizitë në vend, duke pasur parasysh njerëzit e mençur ekzistues kulturor-historik të lidhur me Hebrenjtë të cilët kanë jetuar në shtetin tonë.

Gjithashtu  theksua mbështetja e shtetit të Izraelit për përparimin e Republikës së Maqedonisë të Veriut në plan vendor dhe ndërkombëtar.

“Miqësia dhe ndihma nga Izraeli kanë rëndësi për ne, si një mik i dëshmuar i vendit tonë dhe ne vazhdojmë të ndërtojmë marrëdhënie në një nivel parimor në fushën e ekonomisë, kulturës, arsimit, politikave sociale. Paralelisht me përpjekjet brenda procesit të integrimit evropian, ne jemi të përkushtuar në krijimin e vendeve të reja të punës dhe përmirësimin e standardeve të jetesës së qytetarëve në vendin e tyre dhe ne vazhdojmë të punojmë në atë drejtim”, tha Kryeministri Zaev.