Министерства

Министерство Биографија на министер
Министерство за одбрана Радмила Шекеринска
Министерство за внатрешни работи Оливер Спасовски
Министерството за надворешни работи Никола Димитров
Министерство за финансии Драган Тевдовски
Министерство за здравство Венко Филипче
Министерство за правда Рената Дескоска
Министерство за транспорт и врски Горан Сугарески
Министерство за економија Крешник Бектеши
Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски
Министерство за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски
Министерство за труд и социјална политика Мила Царовска
Министерство за образование и наука Арбер Адеми
Министерство за локална самоуправа Сухејл Фазлиу
Министерство за култура Асаф Адеми
Министерство за животна средина и просторно планирање Садула Дураки
Mинистер без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски
Министер без ресор задолжен за дијаспора Едмонд Адеми
Министер без ресор задолжен за имплементација на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите во Република Македонија Музафер Бајрам
Министер без ресор задолжен за регулатива за подобрување на инвестициската клима за домашните претпријатија Зоран Шапуриќ
Mинистеркa без ресор задолжена за странски инвестиции Зорица Апостолска
Министер без ресор задолжен за странски инвестиции Бардул Даути
Министер без ресор задолжен за странски инвестиции Елвин Хасан